donderdag 19 maart 2009

Deelname aan Special olympics 2009

Wat vinden jullie van een deelname aan Special Olympics?

5 opmerkingen:

  1. Ik ben pro! Ik vind dit een zeer plezant idee. Op die manier kunnen mensen met beperkingen zich ook uitleven op een sportieve manier.
    Ik weet wel niet precies wat dit allemaal inhoud. Kun je mij even inlichten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Fran, Merciekes voor je reactie! Onze bewoners nemen deel aan sportspelen en zwemmen. Dit zijn de activiteiten die het meest aangepast zijn naar het niveau van onze bewoners. Met deze activiteiten ben ik het meest vertrouwd, dus over deze kan ik je wel het één en het ander meegeven. Zwemmen is bijvoorbeeld goed georganiseerd in die zin dat we als begeleiders de zwemtijd op voorhand moeten opnemen van bv. 25m schoolslag, 50m ruglig,... Op basis hiervan maakt de organisatie van Special Olympics een selectie en verdelen ze alle deelnemers onder qua hun niveau. Hierdoor zwemmen de meeste bewoners in een reeks die ze aankunnen. Dit om grote ontgoochelingen achteraf te besparen en natuurlijk een faire wedstrijd te hebben. Dit idee zint mij wel, maar ik heb vorig jaar meegemaakt dat onze cliënt gedisqualificeerd was omdat hij te snel zwom en dus eigenlijk een hoger niveau bereikte dan waar hij voor ingeschreven was, maar hij had een goeie dag en klopte zijn eigen record, dit is natuurlijk erg spijtig! Sportspelen daarentegen heeft een minder competitief karakter en dit zijn hele makkelijke opdrachten zoals een tennisbal naar de overkant brengen, over de banken lopen, slalommen,... Het is erg divers, maar wel leuk om aan deel te nemen. Dit is het evenement waar de cliënten het ganse jaar door naar uit kijken en voor trainen. De animatie rond het ganse gebeuren is dan ook tot in de puntjes verzorgd en erg leuk. Hopelijk beantwoord ik wat aan je vragen? Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja hoor, ik heb zeker een duidelijk antwoord gekregen op mijn vraag!
    Het klinkt allemaal zeer plezant voor de cliënten om aan deel te nemen!
    Train maar nog veel met je cliënten dat het goed doen op de Special Olympics!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. super! Moet je zeker aan mee doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tof Shanah,

    Bij ons in Ter Dreve doen ze ook mee aan Special Olympics.Ik vind dit een zeer tof initiatief! Zo te horen ook gemotiveerd, tof!
    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen